Douanevervoer (Transit)

Douanevervoer is een douaneregeling van de Europese Unie, waardoor het mogelijk is om niet-communautaire goederen toch te mogen vervoeren. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld producten welke in Rotterdam binnen zijn gekomen in transit vervoerd worden naar elke willekeurige locatie binnen de Europese Unie en zelfs naar enkele andere landen(EVA landen, Macedonië, Turkije en per 01-02-2016 ook Servië). Het grootste voordeel is dat er dus niet rechtstreeks belastingen (invoerrechten, BTW enz.) betaalt dienen te worden.

Verder is het voor communautaire goederen(goederen welke vrij zijn in de Europese markt) ook mogelijk om met een transit document(T2) vervoerd te worden. Dit gebeurt o.a. in de volgende situaties:

  • Export naar Zwitserland waarbij de inklaring niet aan de grens gebeurt maar op locatie.
  • Vervoer naar Italië via Zwitserland.
  • Export naar Noorwegen waarbij de inklaring niet aan de grens gebeurt maar op locatie.

 

Dit alles hierboven aangegeven kunnen wij voor u verzorgen. Als erkende douane-expediteur zijn wij in het bezit van de benodigde douanevergunningen om deze T1 en T2 documenten op locatie te verzorgen. Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat wij u aan kunnen geven welke voorwaarden hiervoor gelden.